Impozitul militar poate fi anulat în Ucraina

Screenshot_5

Șeful Biroului Prezidențial, Andrii Bogdan, a declarat că în cazul unei creșteri economice în Ucraina va fi anulat impozitul militar obligatoriu. Drept urmare, salariul mediu poate crește cu aproximativ 150 de grivne.

De menționat că în acest an ucrainenii angajați în câmpul muncii urmează să achite aproximativ 20 miliarde de grivne impozite militare. Doar în prima jumătate a anului au fost achitate 10,4 miliarde de grivne din veniturile declarate. Banii colectați din impozitul militar reprezintă aproximativ o zecime din bugetul anual destinat apărării și securității țării. „Dacă bugetul țării va crește și economia se va dezvolta, taxa militară poate fi anulată. În al doilea trimestru al anului curent PIB-ul a crescut cu 4,7%, ceea ce reprezintă un record pentru ultimii ani», a spus Andrii Bogdan.

Reamintim că în anul 2014 Rada Supremă a aprobat un proiect de lege privind introducerea temporară a unui impozit militar de 1,5% din venit, pentru finanţarea forţelor armate, în condiţiile în care Ucraina cheltuieşte sume uriașe în lupta cu separatiştii din Estul ţării. Impozitul prevede colectarea a 1,5 la sută din veniturile persoanelor fizice, inclusiv salarii, bonusuri, plăţi compensatorii, premii de la loterii şi câştiguri de la jocurile de noroc.

Добавить комментарий