Ex-antrenorul echipei FC Bucovina: Oricine nu este de acord cu „formula Steinmeier” să ia arma în mâini și să plece război (video)

DSC_5285

Ex — antrenorul echipei cernăuțene de fotbal FC Bucovina, Serghei Șyșcenko, într-un interviu pentru Tribuna.com a vorbit despre pasiunea pentru fotbal, carieră și preferințele politice, notează Libertatea Cuvântului. În special, Șyșcenko spune că nu îl interesează politica și că nu a participat niciodată la alegeri.
„Nu am fost niciodată la urne. Unii spun că cineva îți fură votul, dar nu-mi pasă. Acum toată lumea pune mari speranțe pe Zelenskyi. Am și eu această speranță… Sper că vor avea loc schimbări majore, deși va fi dificil de făcut acest lucru” , spune celebrul antrenor și fotbalist.
În același timp Șyșcenko spune că oricine nu este de acord cu „formula Steinmeier” să ia arma în mâini și să plece război.
„Formula Steinmeier? Ei bine, am auzit ceva despre ea. Orice demers este important. Importantă este restaurarea păcii. Aceasta este cel mai important. Întotdeauna trebuie să negociem. Altfel nu se poate. Dacă cineva nu este de acord cu asta să ia arama în mâini și să plece la război. Toată lumea poate pălăvrăgi, dar trebuie să facem totul la maxim pentru ca oamenii să nu moară”, spune Serghei Șyșcenko.
Reamintim că Serghei Șișcenko a jucat pentru Șahtior și Metalurg, ambele din Donețk. De asemenea, a evoluat pentru Cernomoreț și Metallurg din Japorijie. O periodă a fost atacant la echipa națională de fotbal. Pentru selecționată a jucat în 14 meciuri oficiale și a marcat un gol. Actualualmente antrenează echipa „Mykolaiv”. În 2016 a fost desemnat în funcția de antrenor principal al echipei cernăuțene de fotbal FC Bucovina.
De menționat că aşa-numita „formulă Steinmeier” pentru restabilirea păcii în Donbas prevede o o formulă de compromis pentru încetarea conflictului. Ucraina trebuie să adopte o lege specială, conform căreia pe teritoriile ocupate din regiunile Doneţk şi Lugansk trebuie să fie organizate alegeri locale, monitorizate de reprezentanți ai OSCE și ai ODIHR. În ziua alegerilor (la ora locală 20:00), în Ucraina ar urma să intre în vigoare o lege provizorie care acordă Donbasului un statut special.

Добавить комментарий