Iranul a invitat oficial Canada, Ucraina și Statele Unite să investigheze accidentul  aviatic de la Teheran

2455787

Iranul a invitat Statele Unite, Ucraina și Canada să participe la ancheta privind prăbușirea avionului ucrainean Boeing 737 ce aparține Ukraine International Airlines. Potrivit CNN, autoritățile aviației iraniene au invitat experți ai Consiliului Național al Securității Transporturilor din SUA (NTSB) să se alăture anchetei privind accidentul avionului ucrainean. Potrivit canalului, a permite anchetatorilor americani să participe la anchetă este important și va permite companiei  Boeing să se alăture anchetei.

În plus, Iranul a invitat Consiliul canadian pentru siguranța transporturilor (TSB) să participe la anchetă. Potrivit unui comunicat de presă al agenției canadiene, consiliul a acceptat invitația Iranului și se pregătește să călătorească la locul accidentului, unde va colabora cu alte grupuri și organizații care au ajuns deja acolo.

De asemenea, reprezentantul Ministerului de Externe iranian pe Twitter a anunțat o invitație pentru Ucraina de a participa la investigație.

Reamintim că joi  Statele Unite, au anunțat cu referire la surse din serviciile speciale, că avionul ucrainean  a fost doborât de o rachetă.

Ulterior, premierul canadian Justin Trudeau a anunțat oficial: există dovezi că avionul  ce aparținea Ukraine International Airlines  a fost doborât de o rachetă sol-aer.

Libertatea Cuvântului — www.lyberti.com

Добавить комментарий