E bine să știți!
Azaleea, aloe vera, feriga, clorofitumul și cactușii sunt plante de cameră care împrospătează aerul locuinței, înlătură energiile negative și ne redau optimismul.
Starea de sănătate și randamentul de fiecare zi sunt condiționate de calitatea aerului pe care-l respirăm. Specialiștii au demonstrat că plămânii noștri sunt mai afectați de praful și de vaporii emanați de lucrurile din locuință decât de poluarea de afară. Pentru aceste necazuri există o soluție: plantele de cameră, adevărate filtre care purifică aerul de substanțele toxice din jur, reglând nivelul de umiditate. Alegerea și amplasarea plantelor de apartament nu ar trebui să se facă întâmplător. Terapeuții spun că pentru a obține un beneficiu cât mai mare, fiecare ghiveci cu flori trebuie așezat în locuință într-un anumit loc.
Feriga și cactușii protejează de radiații. Feriga de cameră și-a căpătat renumele de protector împotriva radiațiilor emise de aparatura electrocasnică. În odaia în care lucrăm la calculator, trebuie să avem în preajmă un ghiveci cu o ferigă. De asemenea, planta este eficientă în tratamentul reumatismului și gutei și combate viermii intestinali. Primăvara și vara în odaia unde se află televizorul și alte aparate electrice, temperatura nu trebuie să depășească 21 grade C. Iarna, însă, feriga trebuie ferită de frig. Pentru că iubește umiditatea, ea trebuie stropită des cu apă la temperatura camerei.
De asemenea, cactușii au puterea de a reduce radiațiile electromagnetice emise de aparatele electrocasnice. Trebuie să știți că aceste plante au nevoie de multă lumină și că trebuie să fie udate de 2 ori pe lună. Se recomandă să fie acopetită cu pietricele suprafața pământului în care sunt plantați cactușii.
Clorofitumul purifică aerul. Dacă în familia dvs. este un fumător, trebuie să ”împodobiți” casa cu această floare decorativă, cunoscută și sub numele de ”voalul miresei”. Frunzele adunate într-o tufă stufoasă reușesc să absoarbă fumul din toate încăperile locuinței. Terapeuții spun că planta, care are efecte revigorante și afrodiziace, nu este pretențioasă: are nevoie de lumină și trebuie să fie udată din două în două zile. Iarna, însă, nu mai are nevoie de atât de multă apă.
(Va urma)