La câte lucruri neașteptate ne ajută cuptorul cu microunde

99947045_

Trucuri casnice utile

99947045_Cei mai mulți posesori de cuptor cu microunde îl folosesc aproape exclusiv pentru încălzirea alimentelor sau pentru decongelare. Dar, cuptorul cu microunde poate face incomparabil mai multe, dacă știi să-l folosești.

De fapt, cuptorul ar putea fi folosit la prepararea întregului meniu, dar el nu trebuie suprasolicitat și funcțiile lui nu se confundă cu ale aragazului. În schimb, există multe operațiuni simple, foarte utile în gospodărie, la care nu se pretează nici aragazul, nici cuptorul obișnuit și nici altceva, dar le rezolvă microundele. Iată două din ele.

Curățatul cepei

Ceapa te face să lacrimezi și asta produce mai mult decât disconfort. Cuptorul cu microunde are o soluție. Nu trebuie decât să retezi cele două extremități ale căpățanii de ceapă, s-o pui în cuptor și s-o lași acolo la temperatură maximă timp de 30 secunde. Porii care produc lacrimi vor seca, în timp ce aroma și substanțele nutritive rămân nealterate. Poți tăia ceapa, fără nicio lacrimă.

Redarea aromei condimentelor

Condimentele stocate îndelung își pierd de obicei aroma, iar gospodinele de cele mai multe ori le aruncă. Adesea, însă, nu e cazul. Este suficient să le ții 5 secunde în cuptorul încălzit la maximum, pentru ca aromele să revină.

Добавить комментарий