Cutremur puternic de 5,3 grade din România resimțit și la Cernăuți

26_seismic_activity

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,3 (revizuită de la 5,6), a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona Vrancea. Seismul s-a produs la orele 2.11, la adâncimea de 91,6 kilometri, transmite Institutul Național pentru Fizica Pământului din România.

În jurul orei 4.00, Institutul dat a revizuit magnitudinea seismului de la 5,6 la 5,3. Cutremurul, care a avut epicentrul la 7 km vest de Nereju, în județul Vrancea, s-a resimțit atât în București, Iași, Brașov, Craiova, cât și la Cernăuți, Odesa (Ucraina), Bulgaria și Republica Moldova.

Utilizatorii rețelelor de socializare au raționat brusc scriind pe paginile lor:

„S-a simțit mai întâi un huruit puternic, apoi blocul s-a mișcat pe verticală, după care a urmat o altă mișcare pe orizontală. Nu am avut timp să ieșim din casă, totul s-a petrecut rapid, a durat câteva secunde”.

„La Iași cutremurul s-a simțit destul de puternic. Am sărit din pat cu intenția să ies afară. În casă s-au răsturnat câteva obiecte. Am deschis televizorul să aflu date despre cutremur, dar nimic, televiziunile dădeau programe în reluare”.

Vă reamintim că recent adjunctul directorului Institutului de Cercetare, candidat în ştiințe fizico-matematice de la Institutul de Geofizică din cadrul Academiei Naționale de Științe a Ucrainei, Oleksandr Kindzer, a declarat că în dimineața zilei de 22 septembrie, pe întreg teritoriul Ucrainei s-au putut simți mișcări seismice din cauza cutremurului din Munții Vrancea (România).

Cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost 2014, când s-a produs un cutremur de 5,7 pe scara Richter.

Добавить комментарий