A avut loc un nou schimb mare de prizonieri între Ucraina și Rusia

16 02 2023 F 5

Despre aceasta a declarat şeful Oficiului Preşedintelui Ucrainei, Andrii Yermak. „Continuăm să întoarcem pe ucrainenii din captivitate. Astăzi, 100 dintre soldații noștri și 1 civil vor pleca acasă”, a scris el pe Telegram. Potrivit lui, printre cei eliberați se numără militari ai Gărzi Naționale, grăniceri și militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei.

La rândul său, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că, în urma schimbului, au întorşi la casele lor și 101 militari ruși, transmite Agenția rusă „RIA Novosti”.

Acesta este deja al treilea schimb de prizonieri de la începutul anului 2023. Schimbul anterior a avut loc la 4 februarie, apoi au fost returnate 116 persoane, inclusiv apărători ai lui Mariupol, partizani din Herson, lunetişti din direcţia Bahmut. Înainte de aceasta, pe 8 ianuarie, autoritățile ucrainene au anunțat întoarcerea acasă a 50 de luptători. În total, de la începutul invaziei rusești la scară largă a Ucrainei, 1.863 de cetăţeni ucraineni s-au întors la baştină din prizonierat.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий