A decis să urmeze exemplul crucișătorului „Moscova”…

4 08 F 8
După un atac cu drone, în portul Novorossiisk se scufundă o navă mare de desant rusă.
În ciuda rapoartelor optimiste ale Ministerului rus al Apărării despre, chipurile, distrugerea dronelor de atac la suprafață ucrainene, care au atacat portul Novorossiisk din Ținutul Krasnodar, videoclipurile postate pe rețelele de socializare atestă contrariul. Reieșind din aceasta, cel puțin o navă mare de desant, identificată ca fiind „Olenegorski Gorniak”, pornește pe urmele crucișătorului de rachete „Moscova”, scufundat de armata ucraineană în aprilie 2022.
După cum se poate vedea în imagini, nava a fost puternic înclinată spre babordul din stânga, ca urmare a avariilor, ceea ce poate indica faptul că mai multe compartimente au fost inundate.
Ocupanții încearcă în prezent s-o remorcheze până în port.
Construită la șantierul naval din Gdansk în anii 70 ai secolului trecut, „Olenegorski Gorniak” face parte din Brigada 121 de nave de debarcare, iar în 2007 a fost recunoscută de ruși drept „cea mai bună navă de debarcare a Flotei de Nord”. De asemenea, a luat parte la una dintre cele mai infame campanii navale conduse de portavionul greu „Amiralul Kuznețov”, cunoscut în întreaga lume pentru pana de fum negru și gros care se întindea în spatele lui.
În martie 2022, o mare navă de desant a Flotei ruse a Mării Negre, „Orsk”, a fost distrusă în portul Berdiansk, ocupat temporar.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий