A fost discutată chestiunea deschiderii noilor puncte de trecere la Frontiera ucraineano-română

30 08 F 3

A avut loc o întâlnire de lucru cu Dorel Fronea, consilier strategic vamal în cadrul Misiunii Consultative a Uniunii Europene, pentru a discuta pregătirea unei propuneri ucraineano-române pentru dezvoltarea punctelor de trecere a frontierei, a notat pe contul său de Facebook șeful Administrației Militare Regionale, Ruslan Zaparaniuk.   Strategia comună a celor două țări urmează să fie înaintată spre examinare Comisiei Europene pentru a primi finanțare. Este vorba despre mai multe puncte de control din partea ucraineană și cea română.  „Pentru noi obiectul cheie este Punctul de trecere Fântâna Albă-Climăuți. Deschiderea acestui punct de control va duce la creșterea fluxului internațional de mărfuri, va promova cooperarea transfrontalieră, dezvoltarea economică și socială a Bucovinei.

Potrivit lui Donel Fronea, scopul Misiunii Consultative este de a oferi consultanță strategică și de a ajuta la identificarea priorităților atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu, pentru mai mulți ani. Ucraina și România au reușit să identifice obiectele-cheie și a fost elaborată o strategie.

La 31 august, va avea loc următoarea reuniune online a grupului de lucru internațional privind dezvoltarea punctelor de control. Ne unim forțele pentru a dezvolta infrastructura internațională, pentru a consolida cooperarea și comerțul transfrontalier.

Avem o misiune importantă de a convinge potențialii donatori să finanțeze proiecte de infrastructură care sunt importante pentru ambele țări.

Oficiul regional pentru cooperare internațională este o inițiativă a Congresului autorităților locale și regionale de pe lângă Președintele Ucrainei, care are ca scop dezvoltarea interacțiunii autorităților locale și regionale cu partenerii internaționali care doresc să coopereze la nivel de regiune și comunitate teritorială.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий