Accident aviatic lângă aeroportul Lviv

62082233

Potrivit primelor informaţii, un avion militar Antonov-12, a aterizat forţat sau s-a prăbușit în apropierea aeroportului Lviv. Un consilier local a declarat că sunt mai multe victime, fără a preciza numărul lor. Avionul cargo a dispărut de pe radar, vineri în jurul orei locale 07:00, scrie unian.ua.

„La ora 07:29, un membru al echipajului a anunțat că avionul A-12 a fost nevoit să aterizeze de urgență. La ora 07:46, aeronava a fost descoperită la 1,5 kilometri distanță de pista aeroportului. Nu au fost observate semne de incendiu”, a declarat un reprezentant al Serviciului de Urgență.

Pe de altă parte, consilierul local Igor Zinkevici a transmis pe pagina sa de Facebook că la bordul avionului se aflau șapte persoane. Potrivit oficialului ar exista victime în urma incidentului aviatic. Acesta a specificat că ar fi vorba de 3 morți și mai mulți răiți.

Informația privind decesul mai multor membri ai echipajului a fost transmisă și de ministrul Infrastructurii, Vladyslav Krykliy. Acesta a anunțat că ar fi vorba de cinci morți.

Cursa Vigo (Spania) – Istanbul (Turcia) ar fi trebuit să aterizeze în Lviv pentru a se reaproviziona, însă înainte de aterizare a dispărut de pe radar.

Și șeful Serviciului Migraţional de Stat al Ucrainei, Maxim Sokoliuk, a transmis, pe Facebook, că în aeronavă se aflau șapte membri ai echipajului. Potrivit acestuia, avionul a aterizat de urgență în apropierea unui sat.

„Sunt mai mulți morți, potrivit primelor informații. Aterizarea de urgență s-a produs pe fondul lipsei de combustibil. O anchetă a fost deschisă în acest caz”.

Добавить комментарий