Actualul Preşedinte se bucură de cea mai mare încredere în rândul electoratului  

16 02 2022 INFO 5

Dacă alegerile prezidenţiale ar avea loc în timpul imediat următor, atunci actualul şef de stat ar întruni 24,6 la sută din numărul voturilor date de cei care sunt gata să se prezinte la urne. Pe Petro Poroşenko sunt gata să-l voteze 16,8 la sută dintre respondenţi, iar pe Iulia Tymoşenko – 9,9 la sută şi pe Iuri Boiko – 8,3 la sută, atestă rezultatele sondajului de opinii, desfăşurat de Grupul social „Rating”, citate de publicaţia online „Dzerkalo tyjnea”.  Sociologii au menţionat că în comparaţie cu rezultatele sondajului precedent, susţinerea lui Zelenski a crescut puţin, cea a lui Boiko a scăzut, a celorlalţi a rămas pe acelaşi loc.

Dar iată în fruntea anti-ratingului candidaţilor este Petro Poroşenko. Pe el în nici un caz nu-l vor vota 43 la sută din numărul respondenţilor. După el urmează Boiko – 36 la sută, Tymoşenko şi Zelenski – cu 33 la sută.

Sondajul s-a desfăşurat în perioada 12-13 februarie curent în rândurile populaţiei Ucrainei din  toate regiunile ţării, în afară de teritoriile ocupate din Donbas şi Crimeea.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий