Administrația Biden despre blocarea ajutorului pentru Ucraina: Putin „câștigă” în fiecare zi

27 2 Ф 1

Consilierul prezidențial american pe probleme de securitate națională, Jake Sullivan, a declarat că Vladimir Putin „câștigă în fiecare zi”, în condițiile în care Camera Reprezentanților din SUA amână adoptarea unui nou pachet de ajutor pentru Ucraina. Despre aceasta comunică RBK-Ucraina cu referire la „The Guardian”.

Sullivan a precizat că „o puternică majoritate bipartidă din Camera Reprezentanților este pregătită să accepte” pachetul de ajutor pentru Ucraina „dacă se ajunge la negocieri”. El a spus că realitatea este că „Putin câștigă în fiecare zi” atunci când Ucraina nu primește resursele de care are nevoie și, prin urmare, suferă.

În plus, într-un discurs ținut luni la centrul „ Atlantic Council” din Washington, ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a declarat că Johnson va fi învinuit dacă proiectul de lege privind ajutorul american va eșua, iar Rusia va avansa pe câmpul de luptă. „Aș vrea să știe că întreaga lume urmărește ce va face, iar dacă Ucraina va fi învinsă pe câmpul de luptă, va fi responsabilitatea sa”, a subliniat Sikorski, îndemnându-l pe Johnson să permită votul.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий