Administrația de ocupație a Rezervației Biosferei Askania-Nova, situată în regiunea Herson, a exportat ilegal în Rusia animale incluse în Cartea Roșie

5 12 Ф 6

Despre aceasta a declarat ministrul ucrainean al protecției mediului și al resurselor naturale, Ruslan Streleț. Administrația de ocupație a parcului a efectuat un schimb ilegal de animale între Rezervația Biosferei Askania-Nova, Rezervația Biosferei Rostov și Asociația „Natura Vie a Stepei” pentru conservarea și restaurarea speciilor rare și pe cale de dispariție.

„Mai mulți indivizi de zebră Chapman, bizon american, cai Prjevalski și cerbi David au fost luați de la grădina zoologică Askania”, a declarat Streleț. Toate aceste animale sunt pe cale de dispariție și sunt incluse în Lista Roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN). Statutul acestor animale este „dispărute din natură”, „pe cale de dispariție” și „aproape de dispariție”.

În schimb, în Grădina Zoologică Askania-Nova au fost aduse antilope Kanna domestice, iaci, cămile cu două cocoașe și un guanaco”, a adăugat ministrul.

Ministerul Ecologiei pregătește deja note către secretariatele convențiilor de mediu. În special, Convenției de la Berna, Ramsar, UNESCO, Convenția de la Bonn, Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii și secretariatul CITES.

În martie 2023, administrația rusă de ocupație din regiunea Herson a preluat controlul asupra Rezervației Biosferei Askania-Nova, care poartă numele lui F.E. Falz-Fein.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий