Agricultorii din regiunea Cernăuți au finalizat campania de însămânțare

24 5 A 1

Datorită primăverii timpurii și a condițiilor meteorologice favorabile, culturile de primăvară din acest an au fost semănate la timp, în conformitate cu termenele optime, și mult mai repede decât în anii precedenți. De asemenea, fermierii continuă să îngrijească culturile: fertilizează culturile și le protejează de dăunători, boli și buruieni. Potrivit ultimelor date, cu culturi de primăvară au fost însămânțate 223,2 mii de hectare în toate categoriile de ferme din regiune, ceea ce reprezintă 71,9% din suprafața totală însămânțată cu culturi agricole. În special, cereale de primăvară și leguminoase au fost semănate pe 79,5 mii de hectare, culturile tehnice și oleaginoase ocupă 84,7 mii de hectare, plantele furajere — 11,0 mii de hectare, legumele — 12,9 mii de hectare, cartofi — 35,1 mii de hectare.

Față de anul precedent, suprafața cultivată cu soia a crescut cu 2,9 mii de hectare, iar cea de floarea-soarelui cu 2,2 mii de hectare. Astfel, fermierii respectă asolamentul. În această situație își fac simțită influența și cerințele pieței, anumite probleme de logistică, vânzarea culturilor de cereale, cheltuielile mari în comparație cu prețurile mici ale produselor.

Potrivit rezultatelor preliminare, suprafața totală cultivată cu culturi de primăvară și de toamnă pentru recolta din 2024 în regiune este de 310,3 mii de hectare, în creștere cu 0,3% față de 2023, comunică

Departamentul pentru Dezvoltarea Agroindustrială a Administrației Regionale de Stat Cernăuți

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий