Ajutorul american va oferi un „răgaz” Forțelor Armate Ucrainene, dar nu le va ajuta să învingă — Bloomberg

22 4 F 1

Ucraina are nevoie de mult mai multe resurse pentru a învinge. Ajutorul de peste 60 de miliarde de dolari din partea Statelor Unite va oferi Armatei Ucrainene răgazul de care are nevoie, dar aceste fonduri nu sunt suficiente pentru a schimba dramatic cursul războiului, se afirmă în materialul agenției Bloomberg.  Articolul subliniază că multe vor depinde de rapiditatea cu care Washingtonul poate livra ajutorul pe câmpul de luptă. Armata Ucraineană se confruntă cu o lipsă gravă de muniție și de forță vie din cauza întârzierilor în aprovizionarea din partea Statelor Unite, fapt exploatat în mod activ de invadatorii ruși.

Mykola Bieleskov, cercetător la Institutul Național pentru Studii Strategice din Kiev, a declarat că ajutorul ar oferi Armatei Ucrainene o pauză, o oportunitate de a încetini avansul Rusiei, de a efectua o „apărare eficientă” și de a minimiza pierderile. Ucraina are nevoie de fonduri suplimentare dacă vrea să avanseze și să respingă ocupanții, dar această perspectivă pare iluzorie din cauza rezistenței active a părții pro-ruse a republicanilor. „Întrebarea este dacă și cât de multă asistență va fi oferită în 2025 și după, deoarece strategia lui Putin este să aștepte”, a spus el.

Ziarul scrie că Berlinul este hotărât să facă presiuni asupra aliaților săi din Europa, în special Italia și Franța, pentru a furniza Ucrainei sisteme suplimentare de apărare antiaeriană. Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului scriu că, chiar dacă echipamentul militar american este livrat rapid, din cauza dificultăților legate de logistica de transport, este probabil ca ajutorul „nu va începe să afecteze situația de pe linia frontului decât peste câteva săptămâni”. „Este probabil ca situația de pe linia frontului să se agraveze în această perioadă, mai ales dacă forțele rusești își intensifică atacurile pentru a profita de posibilitatea înainte de sosirea noului ajutor american”, au declarat analiștii.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий