„Am dori ca lalele să prevestească sosirea primăverii și multașteptata pace”

12 12 2022 F 8

Încă de cu toamnă, în școlile din regiunea Cernăuți a început plantarea lalelelor. Este o acțiune de înfrumuseța curțile școlilor. Bulbii de lalele au fost aduși și distribuiți în mod centralizat fiecărei instituții de învățământ.

Gimnaziul nr. 2 (fosta școală nr. 17) din suburbia Roșa Stâncă se află într-un loc pitoresc, în care se vor înscrie de minune răzoarele cu lalele – florile primăverii. Plantarea bulbilor a avut loc zilele acestea, când a fulguit puțin.

Valentina Marașciuc, profesoară de română de la acest gimnaziu, a notat pe contul ei de Facebook: „Natura e casa noastră, iar în natură suntem acasă, afirma Carlo Rovelli. Casa și natura ne țin strâns de Gimnaziul nr.2 de la Roșa-Stânca, care se află chiar în sânul naturii. Frumusețea naturii este egalată cu frumusețea sufletească și de aceea colectivul pedagogic, alături de administrația gimnaziului, fac totul pentru a păstra această frumusețe. Am mai plantat în curtea gimnaziului straturi de lalele, care o să ne prevestească venirea primăverii și multașteptata Pace”.

12 12 2022 F 9

12 12 2022 F 10

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий