Ambasada Kievului la Washington: SUA intenționează să aloce 250 milioane de dolari pentru securitatea Ucrainei

92_big

Congresul Statelor Unite intenționează să aloce 250 de milioane de dolari pentru a asigura securitatea Ucrainei — potrivit Ambasadei ucrainene la Washington, care menţionează că intenţia respectivă se regăseşte în proiectul bugetului apărării pentru anul 2019, prezentat de comitetul de profil din Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii.

Proiectul de buget prevede că 50 de milioane de dolari din această sumă ar urma să fie alocate exclusiv pentru furnizarea unor tipuri de arme letale de natură defensivă. „Comitetul pentru Servicii Armate din cadrul Camerei Reprezentanţilor a prezentat un proiect al legii bugetului american pentru anului 2019 privind apărarea națională a SUA, iar valoarea fondurilor propuse pentru a fi alocate în vederea consolidării securității Ucrainei, inclusiv prin furnizarea de arme letale, este de 250 de milioane de dolari», informează Ambasada Ucrainei în SUA.

Potrivit misiunii diplomatice ucrainene, această sumă este cu 100 de milioane de dolari mai mare decât cea propusă anterior de Comitet pentru a fi alocată Ucrainei în anul fiscal curent. Totodată, ambasada ucraineană menţionează că, înainte de a fi prezentat președintelui SUA pentru semnare, proiectul de buget trebuie să fie coordonat cu versiunea pregătită de Senat și votată de ambele camere ale Congresului.

Reamintim că, în luna martie, președintele american, Donald Trump, a semnat bugetul de cheltuieli de 1,3 trilioane de dolari, prevăzut până la 30 septembrie 2018, care include şi un sprijin financiar pentru Ucraina, în valoare de 620,7 milioane de dolari, din care 200 de milioane sunt prevăzute pentru achiziţia de asistență militară și tehnică pentru armata ucraineană.

Sursa: Rador

Добавить комментарий