Ambasadorul României la Kiev a avut o întrevedere la MAE al Ucrainei

8 11 2022 F 3

Ambasadorul României în Ucraina, Alexandru Micula, a dat asigurări că Bucureștiul va continua să sprijine pe deplin Kievul în contracararea agresiunii armate a Federației Ruse.

Despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii adjunctului ministrului  de Externe al Ucrainei, Evgheni Perebyinis, cu Ambasadorul României în Ucraina, relatează Ukrinform cu referire la Serviciul de presă al Ministerului de Externe al Ucrainei.

Perebyinis a mulțumit României pentru sprijinul suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, acordarea de ajutoare umanitare și nu numai, precum și pentru disponibilitatea sa de a participa la implementarea proiectelor pentru restaurarea Ucrainei.

„La rândul său, Ambasadorul României a dat asigurări că Bucureştiul va continua să sprijine pe deplin Kievul în contracararea agresiunii armate a Rusiei”, a informat Ministerul de Externe.

Perebyinis și Micula au discutat problemele integrării europene și euro-atlantice a Ucrainei, precum și dezvoltarea infrastructurii de frontieră, în special, deschiderea de noi puncte de control la frontiera ucraineană-română.

După cum s-a mai comunicat, Ministerul de Externe al României a respins declarațiile președintelui rus Vladimir Putin despre „pretențiile teritoriale” ale Bucureștiului față de Ucraina. Anterior, cu ocazia așa-numitei Zile a Unității Naționale din 4 noiembrie, Putin a acuzat Polonia, România și Ungaria că încearcă să „reîntoarcă teritoriile Ucrainei care le-au fost luate de Stalin după cel de-al Doilea Război Mondial”. În timpul discursului său, Putin a făcut o declarație despre „ideea de a absorbi Ucraina”, care pare să fie încă deținută de vecinii săi din vest, în special Polonia, România și Ungaria.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий