Ambasadorul rus convocat la Ministerul de Externe al Republicii Moldova

28 04 2023 F 2
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova l-a convocat pe ambasadorul rus, Oleg Vasnețov, în legătură cu declarațiile inacceptabile ale oficialităților ruși cu privire la Moldova. Despre aceasta a comunicat vineri serviciul diplomatic al Republicii Moldova, citat de publicația ucraineană „Evropeiska pravda”.
„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu va comenta limbajul cu totul inacceptabil al declarațiilor făcute astăzi de unii oficiali ruși, dar subliniem că ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov, va fi chemat la minister pentru a oferi explicații referitor la declaraţiile făcute la adresa ţării noastre”, a subliniat reprezentantul ministerului.
Vineri, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, comentând declarația Premierului Moldovei, Dorin Recean, despre interzicerea intrării pe teritoriul Moldovei a președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, a spus că „o astfel de țară nu mai există” pentru că „a fost vândută României”. Comentând declarația lui Medvedev, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a spus că vede o „înclinare către absorbția de către România” și o „reducere conștientă a propriei suveranități”.
Primul ministru al Moldovei, Dorin Recean a anunțat anterior o „listă neagră” a rușilor cărora li s-a interzis intrarea în țară. În ea sunt incluși și președintele rus Vladimir Putin, omul de afaceri Igor Ceaika și pe cântărețul Filip Kirkorov. Lista încă n-a fost publicată, dar Premierul moldovean a remarcat că ea poate fi pusă la dispoziția publicului.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий