Andrzej Duda: Aderarea Ucrainei la NATO este extrem de importantă pentru Polonia

20 12 F 6

În timpul şedinţei Consiliului Național de Securitate, Președintele polonez, Andrzej Duda, a subliniat că aderarea Ucrainei la NATO este importantă pentru țara sa, transmite Radio „Libertatea”. Duda a calificat drept „extrem de importantă” problema viitoarei aderări a Ucrainei la NATO. În opinia sa, aceasta ar îndepărta flancul estic al NATO de Polonia, sporindu-i astfel securitatea. „În al doilea rând, vom avea un alt partener militar puternic în NATO, care acum, din păcate, are o experiență militară uriașă. Astăzi Ucraina are cu siguranță una dintre cele mai bune armate din lume și cea mai experimentată în ceea ce privește lupta, folosind cele mai noi tehnologii, inclusiv vehicule aeriene fără pilot. Acest lucru este, de asemenea, de mare importanță pentru securitatea noastră», a subliniat șeful statului.

„În ceea ce privește Uniunea Europeană, sunt mulțumit de decizia luată în cadrul Consiliului Europei privind trecerea Ucrainei și a Republicii Moldova la următoarea etapă pe calea aderării la UE. Acesta este un moment extrem de important pentru Ucraina, pentru societatea ucraineană, pentru moralul apărătorilor Ucrainei, precum și pentru viitorul proces de reconstrucție a Ucrainei, la care sper că vom participa în mod activ, în beneficiul mediului de afaceri polonez și al relațiilor de vecinătate cu Ucraina”, a adăugat el.

Partea publică a Consiliului de Securitate a durat o jumătate de oră, după care participanții la reuniune au discutat în spatele ușilor închise.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий