Annalena Berbock: Statutul de la Roma trebuie reformat  

5 09 F 1

Statutul de la Roma trebuie să fie reformat, deoarece există încă „lacune” în dreptul internațional care fac imposibilă tragerea la răspundere a liderilor Rusiei pentru agresiune și încălcarea păcii în fața Curții Penale Internaționale (CPI). Despre aceasta a declarat ministrul german de Externe, Annalena Berbock, relatează RBK-Ucraina cu referire la Ukrinform.

Oficialul german, în timpul unui discurs la reuniunea șefilor de departamente diplomatice la Berlin, s-a pronunțat în favoarea unei reforme profunde a organizațiilor internaționale globale, care a devenit deosebit de evidentă după începutul invaziei la scară largă a Ucrainei de către Rusia.

„Cred că ne aflăm într-un moment decisiv în care este posibil să realizăm ceea ce înainte era imposibil – să reformăm Statutul de la Roma, astfel încât crima de agresiune să poată fi urmărită penal de către Curtea Penală Internațională”, a subliniat ea. Berbok a mai precizat că infracțiunea de agresiune nu trebuie să rămână nepedepsită.

Vă reamintim că, la începutul lunii iulie, ministrul german de Externe, Annalena Berbock,  a cerut, de asemenea, reformarea dreptului internațional, astfel încât dictatorul rus Vladimir Putin să poată fi urmărit penal pentru declanșarea războiului împotriva Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий