Anthony Blinken: „Dacă Rusia dorește sincer să negocieze — SUA vor fi acolo”

30 4 F 7

Secretarul de stat american, Anthony Blinken, a declarat că SUA este gata să poarte discuții cu Rusia dacă aceasta demonstrează o dorință sinceră. Despre aceasta comunică RBK-Ucraina cu referire la Radio „Libertatea”.

Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a declarat că posibilitatea de a purta negocieri depinde de voința dictatorului rus Vladimir Putin. „Sfârșitul războiului depinde în mare măsură de Vladimir Putin și de ceea ce decide el… Sper că Putin va înțelege mesajul și va demonstra dorința de a negocia sincer, în conformitate cu principiile de bază care stau la baza comunității internaționale și a Cartei ONU: suveranitate, integritate teritorială, independență. Dacă acestea sunt confirmate în mod corespunzător, ar trebui adoptată o rezoluție”, a declarat el într-o conversație cu președintele Forumului Economic Mondial, Borge Brende, în Arabia Saudită.

Blinken a remarcat unirea ucrainenilor și slăbiciunea Rusiei. El a spus că Rusia este în general mai slabă din punct de vedere economic și militar, având în vedere distrugerea atâtor forțe ale sale.

„În același timp, ucrainenii sunt uniți într-un mod în care nu au mai fost niciodată, inclusiv uniți împotriva Rusiei, ceea ce nu a fost cazul înainte de 2014, când Rusia a comis prima sa agresiune împotriva Ucrainei. NATO este mai puternic și mai mare”, a declarat secretarul de stat american.

Șeful Departamentului de Stat a recunoscut, de asemenea, că refuzul Europei de resursele energetice rusești este un eșec strategic pentru Rusia. „Europa a scăpat de dependența de resursele energetice rusești prin mijloace extraordinare în doar doi ani. Toate acestea, cred eu, reprezintă un eșec strategic uriaș pentru Rusia. Sper că există o recunoaștere a acestui lucru. Odată ce Rusia va demonstra că este cu adevărat dispusă să negocieze, vom fi cu siguranță acolo, și cred că și ucrainenii vor fi acolo”, a declarat Blinken.

RBK-Ucraina amintește că la 24 aprilie, Președintele american, Joe Biden, a semnat proiectul de lege care a pus deoparte fonduri pentru ajutorul acordat Ucrainei. La două zile după anunțul privind ajutorul, SUA au alocat un alt pachet. Acesta a devenit cel mai mare. Anterior, Casa Albă a raportat că Ucraina primea deja arme din noul pachet de ajutor american.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий