Anthony Blinken: „Dictatorul rus, Vladimir Putin, face o greșeală atunci când mizează pe un război de lungă durată”

14 5 Ф 4

Potrivit RBK-Ucraina, Secretarul de stat american, Anthony Blinken, a declarat acest lucru în timpul unui discurs la Institutul Politehnic din Kiev. Potrivit lui Blinken, există uneori informații în care se afirmă că timpul este de partea liderului de la Kremlin, deoarece Rusia are o populație mai mare și, în consecință, mai multă forță de muncă potențială care „poate fi aruncată în mașina de tocat carne”. Rusia are, de asemenea, mai multe resurse. Acest lucru ar însemna, se presupune, că Kremlinul nu poate pierde. Dar, după cum a remarcat Secretarul de stat, Rusia pierde lupta pentru controlul asupra sorții Ucrainei de 20 de ani.

„Iar Putin se înșeală — timpul este de partea Ucrainei. Pentru că în fiecare lună munca pe care o facem împreună aduce Ucraina mai aproape de aderarea la UE și NATO”, a subliniat el.

Secretarul de stat a mai spus că în fiecare lună Ucraina semnează mai multe acorduri de securitate, își dezvoltă industria de apărare, primește mai multe arme occidentale și își consolidează economia. „Rusia se mișcă înapoi în timp, Ucraina se mișcă înainte”, a conchis el.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий