Antony Blinken: „SUA manifestă solidaritate cu partenerii ucraineni, acuzând cu fermitate declaraţia Preşedintelui Putin”

22 02 2022 INFO 4

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că SUA condamnă decizia Federaţiei Ruse de a recunoaşte formaţiunile înarmate nelegitime „republicile populare Doneţk şi Lugansk” drept „state independente”. Blinken a menţionat că acesta este un exemplu de nerespectare a dreptului internaţional, informează „Vocea Americii”, citată de „Dzerkalo tyjnia”. „Renunţarea deplină la angajamentele din cadrul acordurilor de la Minsk intră în contradicţie directă cu declaraţiile Rusei că este adepta diplomaţiei şi înseamnă un atac vădit asupra suveranităţii Ucrainei şi integrităţii ei teritoriale”, a subliniat Blinken. „Preşedintele Biden va semna decretul care va interzice noile investiţii, comerţul şi finanţarea din partea persoanelor americane în aşa-numitele regiuni „RPD” şi „RPL” ale Ucrainei. Vom continua să ne coordonăm acţiunile cu Ucraina, cu aliaţii şi partenerii noştri, pentru a întreprinde paşi de răspuns la această acţiune fără motiv şi neplăcută din partea Rusiei. Decretul este menit pentru prevenirea obţinerii unor avantaje de către Rusia din această încălcare flagrantă a dreptului internaţional”, a menţionat Secretarul de Stat. Blinken a mai subliniat că SUA manifestă solidaritate cu partenerii ucraineni, acuzând cu fermitate declaraţia Preşedintelui Putin”, a specificat şeful diplomaţiei americane.

Recunoaşterea de către Rusia a aşa-numitelor „RPD” şi „RPL” înseamnă reieşirea conştientă din acordurile de la Minsk şi cauzează o lovitură serioasă reglementării politico-diplomatică, au opinat Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, şi Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. În această rundă de opunere Occidentului Putin a fost învins. El a dorit un joc mare, cu împărţirea sferelor de influenţă, imaginându-se că este Stalin la Yalta. Aceasta a fost doar o singură rundă şi trebuie să fim pregătiţi pentru altele.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий