Anul Nou şi datina veche, veşnică…  

31 12 2021 INFO ROSA S

Zilele şi orele din preajma Revelionului sunt pline de farmec. Ele creează o atmosferă de basm pe străzile din oraş, pe ulicioarele satului, în localurile publice şi în casele gospodarilor. Ninsoarea din ultimele zile de decembrie a pregătit drum de sanie pentru Moş Crăciun şi „nepoţica sa”. Ca în basm, aceste personaje îndrăgite de mic şi mare, însoţite de ceata de urători, au trecut cu sania pe ulicioarele satului Bălcăuţi, poposind la casele gospodarilor şi aducând vestea sosirii Anului Nou – 2022. Însufleţitorul acestui spectacol este directorul Casei de cultură, Igor Sainciuc.

31 12 2021 INFO BALCAUTI

Colega lui de breaslă şi scenă, Natalia Andrieş, din Tărăsăuţi, a procedat la fel. În această localitate de pe Valea Prutului, Moş Crăciun şi nepoţica sa au bătut la uşa familiilor defavorizate, înmânându-le cadouri de Anul Nou şi felicitându-le cu prilejul Sărbătorilor de iarnă.

31 12 2021 INFO TARASAUTI

Un minunat spectacol de Revelion s-a desfăşurat la Casa de folclor din  suburbia Roşa Stâncă din Cernăuţi, unde „gazde primitoare” sunt membrii familiei Maraşciuc, care le altoiesc copiilor şi la şcoală, şi la această instituţie de cultură dragostea faţă de tradiţiile şi obiceiurile poporului român.

Datina strămoşească nu este uitată nici la Liceul din Pătrăuţii de Jos, unde colindele şi pluguşoarele  au răsunat în spectacolul prezentat de elevi, aceştia fiind îmbrăcaţi în frumoase costume naţionale.

31 12 2021 INFO PATRAUTI

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий