APCE a adoptat decizii senzaționale referitoare la Putin, Biserica Ortodoxă Rusă și rafinăriile rusești

17 4 Ф 9

Alegerile prezidențiale din Rusia au fost calificate ca fiind nedrepte și inechitabile, iar APCE a cerut încetarea tuturor contactelor cu guvernul criminal al lui Putin. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat o serie de decizii importante cu privire la legitimitatea realegerii lui Vladimir Putin în funcția de președinte al Federației Ruse, la activitățile Bisericii Ortodoxe Ruse și la capacitatea Ucrainei de a lovi rafinăriile de petrol rusești. Acest lucru a fost anunțat miercuri, 17 aprilie, de Oleksii Gonciarenko, deputat și membru al delegației permanente a Radei Supreme a Ucrainei la APCE.

Decizia APCE a calificat alegerile prezidențiale din Rusia din 17 martie drept „așa-zise” și a folosit o formulare mai radicală în loc de „departe de a fi corecte și echitabile” — incorecte și nedrepte.  „APCE face apel la statele membre ale Consiliului Europei, la țările observatoare (Statele Unite și altele) la Uniunea Europeană să oprească toate contactele cu guvernul criminal al lui Putin”, a declarat Gonciarenko. În plus, APCE a recunoscut în unanimitate că Biserica Ortodoxă Rusă este un instrument de propagandă și influență a Kremlinului. Patriarhul Kirill și ierarhii Bisericii Ortodoxe Ruse au fost recunoscuți drept complici la crimele Rusiei împotriva Ucrainei în numele „lumii rusești”.

Într-o altă decizie, APCE a recunoscut rafinăriile de petrol rusești drept ținte legitime ale Forțelor Armate Ucrainene. „Aceasta este o decizie foarte importantă. Forțele Armate Ucrainene au tot dreptul să distrugă toate rafinăriile rusești”, a declarat Gonciarenko.

Anterior, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat o rezoluție de sprijinire a reconstrucției Ucrainei cu ajutorul activelor rusești.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий