Ar putea Transnistria să deschidă un al doilea front?

1 4 F 8

Posibilitatea ca rușii să deschidă un al doilea front din partea Transnistriei nerecunoscute a fost discutată activ în ultima vreme. Cu toate acestea, în situația dată, nu dorința inamicului trebuie luată în considerare, ci capacitățile și resursele sale reale, a opinat purtătorul de cuvânt al Armatei Voluntare Ucrainene „Sud”, Serghii Bratciuk, adăugând că propaganda inamicului lucrează activ. Într-un comentariu al Canalului 24 au fost difuzate chiar informații despre presupusul început al evacuării din Odesa.

Potrivit lui Serghii Bratciuk, dacă inamicul ar putea într-adevăr să întreprindă astfel de acțiuni, ar fi făcut-o în februarie 2022. Acest lucru este destul de ușor de înțeles și de așteptat.

„Aș dori să vă reamintesc că primele grupuri subversive pe care le-am reținut în regiunea Odesa la începutul războiului proveneau de pe teritoriul Transnistriei nerecunoscute. Înțelegem foarte bine de ce s-a procedat astfel, unde anume erau adunate forțele inamice aflate pe teritoriul Transnistriei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Armatei Voluntare Ucrainene „Sud”.

Așadar, potrivit lui Bratciuk, una este să vrei ceva și alta este să fii capabil să-l pui în aplicare. Inamicul nu-și ascunde visele legate de Odesa și de alte orașe, dar este evident că nu dispune de resursele necesare pentru a face acest lucru.

Vorbitorul a adăugat că războiul din Ucraina se va încheia cu siguranță cu victoria noastră. Prin urmare, se speră că și Republica Moldova își va atinge scopul și va readuce la rândul ei teritoriile ocupate de Rusia. Reamintim că Kremlinul speră să folosească Transnistria și Găgăuzia pentru a desfăşura operaţiuni hibride cu scopul de a destabiliza situaţia din Moldova.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий