„Armistiţiu de Crăciun” sau „o capcană cinică”?

5 01 2023 F 6

În dimineața zilei de 5 ianuarie, Patriarhul Kiril al Bisericii Ortodoxe Ruse, a cerut un „armistiţiu de Crăciun”. Biroul Președintelui Ucrainei a numit această declarație „o capcană cinică și un element de propagandă”.

Ulterior, ministrul apărării al Rusiei, Serghei Şoigu, a dat instrucțiuni de a introduce încetarea focului în războiul împotriva Ucrainei de la ora 12:00 pe 6 ianuarie, timp de 36 de ore. După cum a comunicat departamentul militar rus, armistițiul va fi în vigoare de la ora 12:00 pe 6 ianuarie până la miezul nopții pe 7 ianuarie. Dar Kievul crede că în acest fel Moscova vrea să reducă intensitatea luptelor pentru un anumit timp pentru a întreprinde o ofensivă mai târziu.

Myhailo Podoliak, consilier al șefului Președinției Ucrainei, a menționat că un „armistiţiu temporar” este posibil pentru Rusia după părăsirea teritoriilor ocupate temporar, deoarece Ucraina nu atacă țări străine și nu ucide civili, ci doar distruge invadatorii, transmite Ukrinform.

Decizia președintelui țării agresoare, Vladimir Putin, de încetare a focului în ziua de Crăciun este un gest de propagandă și un truc banal pentru a forța Ucraina să intre în negocieri, a declarat consilierul șefului Oficiului Președintelui, Myhailo Podoliak,  într-un comentariu pentru presă.

Președintele american, Joe Biden, a răspuns declarației liderului de la Kremlin,  Vladimir Putin, despre așa-numitul regim „de încetare a focului” de la 12:00 la 6 ianuarie până la 24:00 la 7 ianuarie, transmite „Vocea Americii”. „Nu vreau să răspund la ceea ce spune Putin.  Interesant, el era gata să bombardeze spitalele, grădiniţele de copii şi bisericile la 25 decembrie şi la Anul Nou”. În opinia Preşedintelui american, Putin încearcă să „ia o pauză”.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei s-ar încheia, dacă președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, şi-ar retrage trupele. Aşa-numitul armistiţiu  nu va aduce oamenilor libertate sau securitate, care trăiesc zilnic cu frică sub ocupația rusă, a scris  pe Twitter joi, 5 ianuarie, Annalena Baerbock, ministrul Afacerilor Externe al Germaniei.  „Dacă Putin ar vrea pace, şi-ar chema soldaţii acasă și războiul s-ar termina. Dar, posibil, el vrea să continue războiul după o scurtă pauză. De aceea noi continuăm să-i susţinem pe ucraineni  pentru ca ei să poată trăi din nou liber şi cu drept la autodeterminare”, a subliniat Baerbock.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий