Asistența din partea Statelor Unite este extrem de importantă pentru țara noastră

28 3 F 5

Liderul ucrainean a avut o discuție telefonică cu Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson. Zelenski i-a mulțumit acestuia personal, ambelor partide, poporului american și Președintelui Biden pentru sprijinul vital acordat Ucrainei de la începutul invaziei rusești. Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, s-a referit la situația de pe câmpul de luptă, inclusiv despre intensificarea rapidă a terorii aeriene rusești. Astfel, numai săptămâna trecută, orașele și comunitățile ucrainene au fost lovite de 190 de rachete, 140 de „Shahed” și 700 de bombe aeriene ghidate. Cea mai mare Centrală hidroelectrică din Ucraina a fost scoasă din funcțiune.

„În această situație, o adoptare rapidă a ajutorului pentru Ucraina de către Congres este critică. Suntem conștienți de faptul că există poziții diferite în Camera Reprezentanților cu privire la modul în care se poate face acest lucru, dar principalul lucru este că problema asistenței pentru Ucraina rămâne un factor de unitate”, a scris Zelenski.

Părțile au discutat, de asemenea, despre necesitatea de a tăia cât mai curând posibil sursele din care Rusia își finanțează războiul și de a folosi activele rusești înghețate în beneficiul Ucrainei. În acest sens, ne bazăm și pe conducerea Congresului.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий