Atac masiv cu peste 100 de rachete

4 12 Ф 5

Experții numesc datele pentru care este posibil ca rușii să planifice un atac masiv.  Potrivit analiștilor, Rusia creează în prezent o hartă a zonelor vulnerabile din Ucraina. Atunci când planifică un atac masiv cu rachete, inamicul se va concentra pe condițiile meteorologice în care sarcina asupra infrastructurii noastre energetice va fi maximă. Fostul purtător de cuvânt al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, expertul militar Vladislav Selezniov, a declarat acest lucru într-un comentariu pentru TSN.ua.

„Inamicul are 870 de rachete în rezerva sa. Anul trecut a avut 1600. Dar rețineți că, în ultima vreme, rușii au folosit drone Shahed aproape în fiecare noapte. Aceste drone zboară pe traiectorii destul de ciudate, nu tocmai logice, în cercuri. De ce? Pentru că inamicul încearcă să ne detecteze radarele, lansatoarele, sistemele de apărare aeriană și de apărare antirachetă. Inamicul creează o hartă a sistemelor de apărare aeriană ale Ucrainei pentru ca apoi, căutând anumite lacune, să poată lansa rachete pentru a maximiza eficiența loviturilor asupra infrastructurii noastre energetice”, spune Selezniov. El adaugă: „Rămân atașat ideii că este important pentru inamic să distrugă nu numai infrastructura, ci și centrele logistice. În special podurile, marile noduri feroviare, substațiile electrice care asigură tracțiunea căilor noastre ferate. Inamicul înțelege că, în momentul în care Ucraina nu dispune de resursele necesare pentru a-și transporta materialele și proviziile tehnice către o anumită secțiune a liniei frontului, vom fi mai slabi pe câmpul de luptă. Sunt convins că procesul care are loc în Polonia cu această blocadă ciudată nu este întâmplător. Este o manifestare a unei agresiuni hibride din partea Moscovei”.

Un alt expert militar, Roman Svitan, consideră că, din punct de vedere militar, nu are rost să se lanseze un atac masiv cu rachete. „Cu cât mai multe rachete zboară, cu atât mai mare este procentul de rachete pe care le doborâm. În acest caz, sunt implicate toate mijloacele noastre disponibile. Din 75 de rachete, putem distruge 74. Dar dacă zboară 10, putem doborî 6-7, în funcție de direcție. Un atac masiv cu rachete este posibil dacă inamicul stabilește o sarcină de informare, de exemplu, în ajunul Anului Nou sau în ziua de Crăciun. Este posibil ca rușii să fie mai atașați de Revelionul nostru decât de ziua noastră de Anul Nou, 25 decembrie. Este posibil un atac masiv – 50-70 de rachete pentru a arăta că încă mai pot lansa ceva”, spune Roman Svitan. Potrivit estimărilor sale, rușii au nevoie de un an pentru a-și reface rezerva strategică. „Dar interesele lor politice sunt mai prioritare, așa că nu exclud posibilitatea unuia sau două atacuri masive”, conchide Svitan.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий