Atacul rusesc asupra Lvivului: aproximativ 300 de tone de ajutoare umanitare distruse

19 09 F 3

Forțele teroriste rusești au distrus aproximativ 300 de tone de ajutoare umanitare într-un atac asupra unui depozit din Lviv. Obiectivul aparținea Organizației nonguvernamentale „Caritas-Spes” și a ars până la temelii. Despre aceasta a anunțat coordonatorul umanitar al ONU în Ucraina, Denise Brown, într-o declarație publicată pe site-ul Organizației Națiunilor Unite din Ucraina, relatează Obozrevatel. Ea a explicat că este vorba despre un important obiectiv umanitar. „Condamn cu fermitate lovitura rusă care a distrus în această dimineață depozitul ONG-ului „Caritas-Spes” din Lviv, în vestul Ucrainei”, a declarat Brown.

19 09 F 4

Coordonatorul umanitar al ONU în Ucraina a reamintit că lucrătorii, instalațiile și bunurile umanitare sunt protejate de dreptul umanitar internațional și că atacurile asupra lor sunt strict interzise.

După cum s-a comunicat, la 19 septembrie, Rusia a atacat orașul Lviv cu o dronă kamikaze, provocând incendii în depozite industriale și rănind un om, iar ulterior salvatorii au scos din ruine un muncitor mort. Potrivit primarului de Lviv, Andrii Sadovyi, au fost distruse trei depozite din oraș, unde ajutoare umanitare ale misiunii caritabile „Caritas-Spes”. Incendiul a acoperit o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați.

19 09 F 5

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий