Au venit pe lume în noaptea de Revelion…

2 01 2023 Ф 1

Un caz neobișnuit a avut loc în acest Revelion într-o maternitate din Dnipro. Aici s-a născut un băiat, care a devenit singurul copil apărut pe lume în ziua de Anul Nou. După cum a constatat primarul orașului, Boris Filatov, acesta este primul caz după aproximativ un sfert de secol ca în oraș,  în noaptea de Revelion să se nască un singur copil.  Primarul din Dnipro a precizat că părinții acestui bebeluș s-au salvat din Mariupolul ocupat. „Viața triumfă și acesta este un adevărat miracol de Anul Nou, în realitatea noastră furtunoasă. Olga și Mykola locuiau în Mariupol. Aveau de toate acolo – o casă, prieteni, propria lor afacere. Creșteau o fiică și visau  la un al doilea copil. Își făceau planuri pentru viitor. Înainte de a veni acolo „lumea rusească”, Olga a fugit de rachetele rusești, fiind deja gravidă. Au trecut multe săptămâni lungi până când au ieșit din infernul creat de inamic în orașul lor natal și a ajuns la Dnipro…. Visul principal al familiei s-a împlinit tocmai aici. Danylo s-a născut în noaptea de 1 ianuarie, la maternitatea din Dnipro. Un Făt-Frumos sănătos, puternic, cu înălțimea de 57 cm», a scris pe Facebook Boris Filatov.

În noaptea de Revelion, în ciuda alarmei aeriene declarate în toată țara, care a durat până dimineața în regiunile centrale, în Ucraina s-au născut zeci de bebeluși. În special, în Transcarpatia s-au născut 10 bebeluși – șapte băieței și trei fetițe. Doi dintre acești copii s-au născut în familii de persoane strămutate, care au locuit anterior în Dnipro și Harkiv.

La 1 ianuarie 2023, în Ternopil s-au născut patru copii, iar în regiunea Cernăuți – 7 copii (3 fete și 4 băieți), mama unuia dintre copii este din Herson, dar a fost nevoită să-și părăsească baștina din cauza războiului. În această zi, în regiunea Mykolaiv s-au născut 12 copii — 5 fete și 7 băieți. Una dintre fetițe s-a născut cu ajutorul unei consultații online pe Skype a medicilor.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.liberti.com 

Добавить комментарий