Autoritățile ruse se tem că Statele Unite vor recunoaște CMP „Wagner” ca organizație teroristă

13 01 2023 Ф 3

O astfel de declarație a fost făcută de secretarul Consiliului pentru Securitatea și Apărarea Națională al Ucrainei, Oleksii Danilov, la emisiunea telemaratonului național. Potrivit lui, de îndată ce SUA vor recunoaște Compania Militară Privată „Wagner” drept  organizație teroristă, vor apărea multe întrebări la oficialii americani. El a menționat că după o astfel de decizie a SUA, ministrul apărării al Federației Ruse, Sergei  Șoigu, și proaspăt numitul șef al Statului Major al Federației Ruse, Valerii Gerasimov, vor deveni automat teroriști. „Atunci ministrul Apărării, Gerasimov și toţi acei lideri care şi-au făcut cariera se vor transforma într-o clipă în terorişti internaţionali… Acum acest proces a început, în SUA, au început discuții despre el, a început o mișcare. Și aceasta i-a speriat pe ruși”, a spus șeful Consiliului pentru Securitatea și Apărarea Națională al Ucrainei.

Anterior, Oleksii Danilov a declarat că autoritățile ruse se pregătesc să închidă granițele.

El crede că Rusia va merge la risc în următoarele luni, deoarece problemele interne din țară nu permit Kremlinului să continue războiul pentru o lungă perioadă de timp. În prezent Kremlinul se „pregătește deja pentru anumite evenimente”, vor să obțină măcar câteva succese în acest an de război.

Vă reamintim că războiul la scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei durează de 324 de zile. Există pericolul ca inamicul să aplice lovituri aeriene și cu rachete pe întreg teritoriul Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий