„Avem nevoie de mai multă apărare antiaeriană din partea partenerilor noștri”: Zelenski a reacționat la atacul nocturn asupra Odesei

2 3 Ф 1

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a reacționat la un atac inamic asupra orașului Odesa. Ocupanții au lovit o clădire rezidențială. „Rusia continuă să lupte împotriva civililor. Un atac nocturn cu drone: Harkiv, Odesa, orașe din regiunea Sumy. Una dintre dronele inamice a lovit o clădire rezidențială din Odesa. Au fost distruse 18 apartamente. Până în prezent, două persoane au fost ucise și alte opt au fost rănite, inclusiv un copil. Condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor. Operațiunea de căutare și salvare este în curs de desfășurare. Toate serviciile sunt la fața locului. Oamenilor li se oferă toată asistența necesară. Le mulțumesc tuturor celor implicați!», a scris Președintele. Zelenski a mai precizat că avem nevoie de mai multă apărare aeriană din partea partenerilor noștri.  „Trebuie să consolidăm scutul aerian ucrainean pentru a spori protecția poporului nostru împotriva terorii rusești. Mai multe sisteme de apărare antiaeriană, mai multe rachete pentru apărare antiaeriană este ceea ce salvează vieți”, a adăugat el.

În noaptea de 2 martie, o dronă de atac rusă a lovit o clădire de nouă etaje din Odesa, prăbușind o scară. Potrivit Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență, două persoane au fost ucise și alte opt au fost rănite, inclusiv un copil și o femeie însărcinată. Acestea sunt cifrele de la ora 8:00 dimineața. 18 apartamente au fost distruse. Salvatorii curăță molozul la fața locului.  Dimineața, un bărbat a fost scos din dărâmături — este în viață, transmite TSN.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий