Bine de ştiut!  Ulei de măsline și lămâie –  remediu de dimineață

10 Suc de lămâie

Dacă vă treziţi dimineața epuizat, fără nici un pic de energie, acest amestec de ulei de măsline și lămâie vă va ajuta să vă detoxificați și să vă purificați organismul.

În dieta mediteraneană este nevoie de ulei de măsline. Acesta oferă acizi grași esențiali care ne ajută să luptăm cu nivelul crescut de colesterol rău. În același timp, uleiul de măsline contribuie și la detoxificarea organismului.

Acesta este remediul ideal pentru combaterea constipației. Dacă adăugați lămâie peste uleiul de măsline, veți obține un adevărat lubrifiant pentru mucoasa digestivă și veți activa funcțiile ficatului și ale colecistului. Acest remediu simplu protejează, purifică și îngrijește organismul din interior, elimină toxinele. Sistemul digestiv va funcționa astfel mai bine și va elimina resturile inutile.

Protejează inima. Uleiul de măsline este bogat în acizi grași, elemente esențiale pentru reactivarea circulației și scăderea nivelului colesterolului rău.

Uleiul de măsline este un agent antiinflamator și protector care, în combinație cu lămâia, ne oferă și vitamine. De aceea, acest remediu este recomandat  nu numai pentru adulți, ci și pentru copii. Și ei pot lua o linguriță cu ulei de măsline și trei picături de lămâie. Merită încercat.

Combate afecțiunile articulare și reumatice. Secretul constă în proprietățile antiinflamatoare ale uleiului de măsline. Dacă sunteți perseverent și luați acest remediu în fiecare zi, pe stomacul gol, veți ameliora durerile articulare. Este ideal să începeți ziua cu acest „aur lichid”.

Echilibrează nivelul bilei din ficat și colecist. Acesta este un lucru foarte important. Poate de multe ori v-ați simțit balonat, obosit, apatic sau greoi. Este posibil ca organismul să fie intoxicat ca urmare a unei alimentații proaste sau a unor afecțiuni cauzate de supraîncărcarea ficatului și a colecistului. Pentru a combate oboseala și disconfortul de dimineață, nimic nu este mai bun decât acest remediu cu o lingură de ulei de măsline și lămâie.

Este indicat să începeți acest tratament atunci când observați că vă treziți dimineața cu o senzație cleioasă în gură și cu un gust amar. Sunt nopți în care nu dormiți bine, digestia este lentă și aveți dureri de cap. Acest lucru înseamnă că organismul este plin de toxine și este momentul să-l detoxificați.

Aveți nevoie de o linguriță de ulei de măsline extra-virgin și trei picături de zeamă de lămâie. Remediul trebuie consumat imediat după ce vă treziți, chiar înainte de a face duș sau orice altceva. După o jumătate de oră, puteți lua micul dejun. Vă veți simţi foarte bine!

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий