Biroul Anticorupție de la Kiev a semnat acord de colaborare cu Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova

4Q2A4097-1250x833

Un acord de colaborare în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei a fost semnat miercuri, la Kiev, de către șeful Biroului Naţional Anticorupţie de la Kiev  Artem Sytnic și omologul său moldovean, Bogdan Zumbreanu, directorul Centrului National Anticorupție din Republica Moldova.

Potrivit tratatului interdepartamental, cele două părți se obligă să coopereze mai strâns şi să facă schimb de informaţii şi experienţă în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei, investigării şi divulgării actelor criminale legate de corupţie.

Intenţia de a consolida cadrul legal de colaborare bilaterală între cele două părți, a venit din partea Biroului Naţional Anticorupţie al Ucrainei.

Necesitatea semnării documentului este dictată de specificul erei globalizării, când manifestările de corupție poartă un caracter transfrontalier, iar stabilirea unor relații de colaborare mai aprofundate cu instituțiile similare de peste hotare, pot contribui la o mai bună prevenire şi contracarare a fenomenului corupției şi a altor infracțiuni conexe.

Pentru realizarea obiectivelor stabilite, în acordul încheiat au fost stipulate mai multe activităţi: schimbul de date şi informații; în caz de necesitate, efectuarea activităţilor speciale de investigaţii sau întreprinderea altor măsuri necesare; organizarea de training-uri, exerciţii practice sau seminare, ateliere de lucru; schimb de materiale metodologice şi juridice; implementarea proiectelor comune, cu asistenţa fondurilor disponibile; desfăşurarea măsurilor de prevenire a corupţiei; schimb de experienţă în domeniile de interes comun.

Добавить комментарий