Bucovina continuă să sprijine cetățenii care au fost nevoiți să își părăsească locuințele din cauza bombardamentelor ostile constante

26 3 Ф 3
Astăzi, 23 de locuitori din regiunea Sumy – 10 adulți și 13 copii – au ajuns în gara din Cernăuți. Șeful Administrației Militare Regionale, Ruslan Zaparaniuk, a notat pe Facebook: „La indicațiile mele, trenul de evacuare a fost întâmpinat de către angajații Administrației Militare Regionale din Cernăuți, precum și reprezentanți ai ONG-urilor partenere. Familiile evacuate vor locui într-un azil în satul Kruglyk, CT Hotin. Pe cheltuiala bugetului regional, spațiile au fost renovate și au fost create condiții adecvate pentru o ședere permanentă. Toate persoanele evacuate vor fi asigurate cu alimentele și lucrurile necesare.
În timpul invaziei la scară largă, Bucovina a devenit o a doua casă pentru peste 100.000 de ucraineni. În prezent, 80.000 de persoane strămutate intern trăiesc în regiune. Avem o listă a spațiilor de cazare temporară. Există 74 de instituții care pot găzdui 3.366 de persoane, iar 2.696 de persoane locuiesc în prezent acolo. Bucovina este pregătită să primească locuitorii evacuați din regiunea Sumy și din alte regiuni ale Ucrainei. Sunt recunoscător ONG-urilor și partenerilor internaționali pentru asistența lor cuprinzătoare, precum și oamenilor din Bucovina pentru sprijinul și ospitalitatea lor”.
26 3 Ф 4
26 3 Ф 5
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий