Bucovinenii s-au alăturat procesului de creare a Ştergarului Brodat Internațional al Unității „Floarea Broderiei”

17 4 Ф 10

La Muzeul Regional de Arhitectură Populară din Cernăuți a avut loc ceremonia de înmânare a prosopului unității de către reprezentanții regiunii Kiev către regiunea Cernăuți.  Ideea proiectului este de a expune pe o pânză de 12,5 metri lungime ornamentele din 24 de regiuni ale Ucrainei, ale Republicii Autonome Crimeea și ale orașului Kiev, precum și 26 de modele cele mai răspândite în țările din diaspora ucraineană.

Prosoapele internaționale ale unității au prezentat deja modele din Ternopil, Ivano-Frankivsk, Canada, Polonia, Germania, Cerkasy, Poltava, Dnipro, Italia, Marea Britanie, Austria, Letonia, Lituania, Estonia, Lviv, Crimeea, Volyn, Rivne, Hmelnyţki, Vinnyţia, Jytomyr și Kiev.

În Bucovina, meșterițele Oksana Mykytiuk și Galyna Myhailyşyna vor lucra la broderie.

„Noi ne onorăm și ne păstrăm tradițiile. Ne unim în jurul valorilor naționale, pentru că puterea noastră stă în unitate! Împreună vom învinge!”, a declarat Olena Bodnar, șefa Departamentului de Cultură din cadrul Administrației Militare Regionale Cernăuți.

Proiectul artistic și patriotic al Prosopului Brodat Internațional al Unității „Floarea Broderiei” a fost lansat în regiunea Ternopil, în 2013.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий