Bulgaria și România se alătură spațiului Schengen, dar există o nuanță

31 3 F 1

Astăzi, 31 martie, Bulgaria și România aderă la spațiul Schengen, dar nu se pune încă problema aderării depline, a comunicat Comisia Europeană, citată de TSN.  În special, aderarea la spațiul Schengen înseamnă că vor fi anulate controalele la intrarea și ieșirea din aceste țări spre alte țări Schengen pe calea aerului sau pe apă. Între timp, controalele pe coridoarele terestre cu alte țări UE vor rămâne în vigoare pentru o perioadă de timp, decizia de ridicare a acestora urmând să fie luată de Consiliul UE.  În prezent Austria se opune anulării controalelor.

Spațiul Schengen, care include România și Bulgaria, cuprinde 29 de țări. Acestea sunt toate statele UE, cu excepția Ciprului, precum și Islanda, Norvegia și Elveția. Se menționează că Ungaria s-a opus aderării Bulgariei la spațiul Schengen.

După cum s-a comunicat anterior, România și Bulgaria au ajuns la un acord de aderare la spațiul Schengen cu frontiere deschise pe calea aerului și pe mare, începând cu martie 2024. Negocierile privind frontierele terestre vor continua la anul viitor.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com   

Добавить комментарий