Bună seara Iubire! Sărbătoarea celui mai înalt sentiment uman

52880651_776455582726643_3572741091746643968_n

Zilele trecute ne-am adunat la sărbătoarea supremă a sufletului ”Bună seara Iubire”. Pe parcursul a 4 ore am fost purtați pe aripile dragostei și dorului  de către elevii clasei a 10 –a de la școala de Cultură Generală  de gradul  I-III  Mihoreni, sub conducerea dirigintelor Popa Mariei C. și Pavel Vera C.

Sărbătoarea a început cu un cuvânt de felicitare a dirigintei  Pavel Vera C. ,care a menționat  importanța intelectuală și spirituală a acestei sărbători. Dragostea cel mai nobil sentiment al omului –Fericire  celor care au întâlnit în viața lor Dragostea ,căci doar ea nu are vârstă ,timp ca s-o oprești în loc ,nu se cumpără nici vinde ,nici s-o împrumuți nu poți .Trebuie să ținem minte –dragostea și iubirea e acel sentiment firesc care ar trebui să-l avem cu toții față de Dumnezeu ,mamă și de Patrie .Vreau să accentuez că izvorul culturii ,izvorul respectului și omenirii începe din școală .Aici se pune fundamentul acestui izvor nesecat .N-aș greși dacă aș spune că făclia frumosului la noi în școală și în sat e păstrată foarte bine ,redând parcă un sentiment al purității și a comorilor sfinte .Aceasta au demonstrat-o și participanții ,având costume potrivite și coafuri frumoase.

Prin măiestria cântecelor ,poeziilor și scenetelor de dragoste ,elevii ne-au demonstrat că Dragostea este nemuritoare .A doua parte a sărbători a fost dedicată unui concurs distractiv ,având-o moderatoare pe doamna Elena Olaru pedagog –organizator  .

Aici participanții au fost apreciați de către juriu cu titlurile ”Perechea potrivită ”, ”Simpatia publicului ”,Inimi perechi ”,”Perechea romantică ”.Cu o mare plăcere au asistat la această sărbătoare a dragostei ,tinereții și frumuseții și colectivul pedagogic al școlii ,unde au primit un gest de la elevii o inimioară simbol al dragostei și fericirii .

În popor se spune  unde părinții sunt punctuali și disciplinați ,acolo și copiii cresc în leagănul binelui și culturii !

Directorul școlii domnul Vasile Luncașu le-a mulțumit organizatoarelor  pentru această sărbătoare de suflet ,dorindu-le succese mari pe viitor .

Seara a fost încheiată de către diriginta Popa  Maria C. care le-a dat sfaturi înțelepte tinerilor care au trecut la o nouă fază a vieții lor –adolescența .Dumneaei a vorbit despre conținutul larg al cuvântului „dragoste ”,dragostea lui Dumnezeu față de noi ,oamenii,dragostea care ne veghează pe parcursul întregii vieți ,dragostea noastră pentru Dumnezeu ,dragostea părinților față de copii ,dragostea față de părinți ,de casa părintească ,de școală de plaiul natal .Dragostea față de munca care o facem ,dragostea dintre doi tineri ,care stă la baza  formării unei familii fericite . Nu uitați că viața ne oferă mereu surprize uneori plăcute ,alteori mai puțin plăcute .Dragostea poate fi cu răspuns și fără răspuns ,dragoste adevărată sau dragoste-chin .O dragoste adevărată e bazată pe sinceritate ,stimă reciprocă,respect,răbdare,rezistență în timp ,recunoștință .Învățați-vă să vă trăiți frumos viața !În tot ce faceți puneți măcar o picătură de dragoste și atunci neapărat veți fi fericiți ”!

Aceste cuvinte m-au pătruns și pe mine în adâncul sufletului și aș vrea să spun că cum o mamă bună își educă corect copiii în familie tot așa procedează  și doamnele educatoare prin munca și stăruința lor neobosită ,prin inima mare și sufletul bun încearcă să reverse aceste comori și în inimile elevilor lor . Cu acești bravi elevi mă mândresc și eu că sunt cititorii mei ,că am ocazia să lucrez cu așa copiii talentați,de multe ori am apărat cinstea raionului și regiunii și de-aceia țin să le mulțumesc pentru eforturile depuse și dorința de a reaprinde  fiorul dragostei și sentimentul iubirii în sufletele copiilor și a maturilor din satul nostru.

Ina Pintilei șefa bibliotecii din satul Mihoreni

Добавить комментарий