Când se va încheia războiul din Ucraina: previziunile unui colonel al Forțelor Armate Ucrainene

2 12 Ф 4

Forțele Armate ale Ucrainei au posibilitatea de a distruge armata rusă de pe teritoriul Ucrainei și de a ajunge la granița ruso-ucraineană până în toamna anului 2024, dar războiul nu se va încheia acolo, a opinat Roman Svitan, colonel în rezervă al Forțelor Armate ale Ucrainei, pilot-instructor, într-un comentariu pentru site-ul TSN.ua.

Potrivit lui, Ucraina va învinge Rusia la anul viitor dacă garanții de securitate în cadrul Memorandumului de la Budapesta vor furniza armele necesare. „Confruntarea cu Rusia nu se va încheia. Vom elibera teritoriul și vom învinge armata rusă care ne-a invadat. Dar luptele de la graniță vor continua cel puțin încă 10 ani, atâta timp cât imperiul rus va exista și se va prăbuși. Pentru că prăbușirea va începe, cel mai probabil, în Caucaz. Și apoi va ajunge în Iakutia. Prin urmare, va trebui să menținem armata de-a lungul liniei de frontieră, care va fi linia frontului și să  „oprim” ciocnirile de frontieră”, a declarat Roman Svitan.

Prin urmare, este imposibil să spunem că războiul se va încheia complet. Roman Svitan crede că acesta va fi într-o formă mult mai mică, aproximativ în același mod în care a fost în timpul celor opt ani de ocupație a Donbasului și Crimeii.

Amintim că Președintele Volodymyr Zelenski a explicat de ce este nevoie pentru a pune capăt fazei fierbinți a războiului din Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий