Candelă a cugetului românesc

17 11 2022 F 1

În anul 2015, la Igești a început construcția unei noi biserici cu hramul Sfinții Ioachim și Ana. Ridicat pe mijloacele bănești ale sătenilor, acest locaș de închinare este unica biserică din nordul Bucovinei, construită în stil ștefanian. Sfințirea Bisericii cu hramul Ioachim și Ana a avut loc la 22 septembrie 2018, cu participarea unui sobor de 50 de preoți în frunte cu ÎPS Meletie, mitropolitul Cernăuțiului și Bucovinei.

–Anul acesta, cu ajutorul Bunului Dumnezeu și datorită Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, am reușit să realizăm un proiect cu privire la pictarea altarului și catapetesmei, spune părintele Gheorghe Zmoșu, paroh al acestei biserici. Am depus și ni s-a aprobat Proiectul „Biserica Sfinților Ioachim și Ana — singura candelă a cugetului românesc”. Suntem foarte recunoscători Departamentului Românilor de Pretutindeni pentru acest mare ajutor și ne crește inima când vedem cum interiorul bisericii este împodobit cu chipurile sfinților.

Părintele Gheorghe Zmoșu e originar din satul vecin Pătrăuții de Jos, iar la Igești slujește altarului, este duhovnicul spiritual al acestui sat.

–Igeștiul  este o localitate cu tradiții frumoase pur românești încă de pe timpul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, fiind un sat de răzeși. Fie ca bunul Dumnezeu să Vă răsplătească cu darurile Sale. Totdeauna veți fi pomeniți ca și ctitori și făcători de bine ai acestui sfânt locaș, remarcă domnul părinte Gheorghe, agresându-se cu un cuvânt de mulțumire către colaboratorii de la Departamentul Românilor de Pretutindeni.

17 11 2022 F 2

17 11 2022 F 3

17 11 2022 F4

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий