Cartea – izvorul înţelepciunii şi binelui

30 09 2022 F 6

La 30 septembrie a fost marcată Ziua panucraineană a bibliotecilor. Chiar pe timp de război au fost create momente festive pentru bibliotecari, pentru cei care propagă lumina cărţii. Lucrătorii bibliotecilor, la fel ca şi pedagogii, seamănă în sufletele oamenilor seminţele înţelepciunii şi binelui.

Timp de opt ani activează în sistemul bibliotecilor din satele herţene Angela Marcu. Nu demult acestei tinere entuziaste a activităţii culturale i s-a încredinţat conducerea Bibliotecii publice „Gheorghe Asachi” din Herţa.

– În CT Herţa avem o bibliotecă publică, a noastră, şi 12 biblioteci săteşti, ne spune doamna Angela. La Biblioteca din Herţa avem cititori permanenţi.  Chiar şi astăzi, în zi de sărbătoare, ne-au vizitat 15 mici cititori. De serviciile noastre se folosesc foarte des elevii de la Liceul nr.1 şi de la Liceul „Gheorghe Asachi” din Herţa. Ne vizitează şi persoane refugiate, găzduite la Herţa. Pentru copiii refugiaţilor am organizat şi acţiuni turistice. Pentru aceasta am primit o distincţie din partea Administraţiei Militare de Stat Cernăuţi.

30 09 2022 F 5

Colaborăm cu Biblioteca regională „Myhailo Ivasiuk”, prin intermediul căreia am primit, până la război, cărţi în limba română din România. Am ocupat locul trei la realizarea Proiectului regional „Activitatea etnografică”.

Dorim să se încheie cât mai repede războiul şi să revenim la activitatea obişnuită, plină de speranţe în condiţii de pace.

30 09 2022 F 7

30 09 2022 F 8

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий