Casa Albă asigură că există un sprijin bipartinic pentru Ucraina în Congresul SUA

1 2 Ф 1

Negocierile privind proiectul de lege care ar putea debloca ajutorul acordat Ucrainei continuă.

Administrația SUA nu este convinsă că procesul de aprobare a unui ajutor suplimentar pentru Ucraina a eșuat în Congres, întrucât eforturile continuă, iar această finanțare, care a fost convenită cu partenerii ucraineni, este vitală pentru Ucraina în prezent, a declarat coordonatorul Consiliului Național de Securitate pentru Ucraina, John Kirby, relatează Ukrinform.

Răspunzând la o întrebare dacă el consideră că proiectul de lege privind reforma frontierelor și asistența pentru Ucraina a eșuat, Kirby a spus „Nu”. Oficialul administrației a subliniat că nu îi va critica pe membrii Congresului. „Credem că există un puternic sprijin bipartinic și bicameral pentru Ucraina. Iar președinții comisiilor din Camera Reprezentanților — Comisia de supraveghere, Comisia pentru informații, Comisia pentru afaceri externe — toți susțin Ucraina”, a declarat Kirby.

El a subliniat că negocierile privind proiectul de lege care să deblocheze ajutorul pentru Ucraina sunt în curs de desfășurare. Și, în timp ce discuțiile sunt în curs de desfășurare, Statele Unite nu au putut trimite Ucrainei ajutorul atât de necesar de mai bine de o lună. „Asta este ceea ce avem nevoie, a fost gândit, verificat, discutat atent cu colegii noștri ucraineni. Avem nevoie de această finanțare acum”, a conchis Kirby.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий