Casa Albă despre noile încercări ale Rusiei de a înainta în Donbas: Progresele par slabe

14 10 F 2

Casa Albă a declarat că noile încercări ale forțelor de ocupație rusești de a înainta în zona Liman spre Avdiivka, în Donbas, nu au fost o surpriză pentru Statele Unite. După cum scrie „Evropeiska Pravda”, acest lucru a fost declarat de John Kirby, coordonatorul comunicării strategice al Consiliului de Securitate Națională al SUA, relatează „Vocea Americii”. El a subliniat că Statele Unite sunt încrezute că Forțele Armate ale Ucrainei vor respinge aceste atacuri rusești.

„Așa cum s-a întâmplat în timpul ofensivei de iarnă eșuate a Rusiei de anul trecut, se pare că armata rusă folosește tactici de atac în valuri, în care aruncă mase de soldați slab pregătiți direct pe câmpul de luptă, fără echipament adecvat”, a declarat Kirby. Potrivit lui, Federației Ruse nu îi pasă de viețile soldaților săi și le sacrifică în mod voluntar pentru a-și atinge obiectivele, în timp ce Ucraina luptă „eficient și raţional”. „Ucrainenii muncesc din greu pentru a respinge aceste manevre ofensive.  Și se pare că acest lucru se întâmplă. Progresul unităților rusești, chiar și acolo unde este, pare foarte slab», a adăugat oficialul.

În același timp, el a precizat că încercările ocupanților ruși de a avansa demonstrează necesitatea unui sprijin suplimentar al SUA pentru Ucraina. „De aceea, este crucial ca Congresul să-și respecte angajamentul față de poporul ucrainean și să ia măsuri pentru a ne menține sprijinul”, a adăugat Kirby.

Reamintim că trupele rusești și-au intensificat ofensiva în sectorul Liman-Kupiansk, încercând să străpungă apărarea ucraineană de 25 de ori într-o singură zi, pe 13 octombrie.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий