Catedra de Filologie Română şi Clasică de la Universitatea cernăuţeană în plin proces de colaborare cu instituţii de învăţământ din România

4 11 2021 INFO 1

La 3 noiembrie, Catedra de Filologie Română și Clasică a Universității „Iuri Fedkovyci” din Cernăuți a fost vizitată de Consulul General al României la Cernăuți, Irina-Loredana Stănculescu. În cadrul vizitei diplomatul român a înmânat în mod oficial echipamente IT, achiziționate de Camera Notarilor publici București pentru această catedră. Donația a fost primită de Vasyl Baluh, prorector, rector interimar, Oleksandr Popovyci, prodecanul Facultății de Filologie, Cristinia Paladian, șefa Catedrei de Filologie Română și Clasică, Serhiy Lukaniuk, șeful Departamentului de Relații Internaționale, se menţionează în comunicatul postat pe contul de Facebook al Catedrei  de Filologie Română și Clasică.

De asemenea, s-a discutat despre susținerea și promovarea catedrei prin semnarea acordurilor de colaborarea cu universitățile din România, încheierea acordurilor interinstituționale de program comun pentru obținerea diplomelor duble, promovarea articolelor științifice ale profesorilor de la catedră în publicațiile din România indexate în bazele de date Web of Science și Scopus.

Colectivul Catedrei aduce alese mulțumiri doamnei Laura Badiu, președintele Camerei Notarilor Publici București, domnului Florian Chiriță, membru al colegiului director al CNP pentru sponsorizarea primită prin materiale tehnice atât de necesare pentru asigurarea calitativă a procesului de studiu și cercetare. Totodată, s-a menţionat suportul remarcabil al doamnei Consul General Irina-Loredana Stănculescu în realizarea cu succes a acestei donații.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий