Ce se spune despre Ucraina în pastoralele de Crăciun ale Patriarhului Ecumenic Bartolomeu și Papei de la Roma Francisc

26 12 2022 F 2

Ambii atrag atenția asupra eroismului și, totodată, asupra suferințelor poporului ucrainean. Patriarhul Ecumenic Bartolomeu remarcă că anul acesta „vestea minunată despre Nașterea lui Iisus Hristos răsună pe fondalul războiului”. Sanctitatea Sa remarcă: Ucraina „se confruntă cu consecințele strașnice ale unui război nedrept și de cotropire”, un rezultat al prezenței răului și păcatului în lume. Patriarhul Ecumenic a amintit că Dumnezeu îi blagoslovește pe „făcătorii de pace”, căci ei „sunt fericiți”.  „Niciodată în istoria omenirii pacea între oameni n-a fost primită ca ceva firesc. În schimb ea oriunde și oricând a fost un rezultat al inițiativelor inspirate, bărbăției și jertfirii de sine, rezistenței împotriva violenței și inacceptării războiului ca procedeu de soluționare a conflictelor”, a accentuat Patriarhul Ecumenic.

Papa de la Roma Francisc i-a chemat pe credincioși „să se gândească la frații și surorile din Ucraina, care întâmpină acest Crăciun în întuneric, frig, departe de casele lor”. „Să ne învețe Domnul să fim gata pentru gesturi concrete de solidaritate, pentru a-i ajuta pe cei ce suferă, să lumineze mințile celor, care au putere, ca să facă să amuțească armele și să pună capăt acestui război nebun”, a accentuat Papa Francisc.

Ca și Patriarhul Ecumenic, Papa de la Roma a menționat că Iisus Hristos este „pacea noastră”. „Acea pace pe care nu o poate da lumea și pe care Dumnezeu-Tatăl a dăruit-o omenirii prin trimiterea în lume a Fiului Său”, a explicat Suveranul pontif.

26 12 2022 F 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий