Cea mai mare înfrângere a rușilor: pierderile ocupanților lângă Avdiivka au fost date publicității

30 10 F 1Forțele Armate ale Ucrainei au distrus, de asemenea, 100 de tancuri inamice (5 dintre ele, inclusiv T-90, numai ieri) și aproape 250 de unități de alte vehicule blindate. În timpul ofensivei armatei ruse de lângă Avdiivka din 10 octombrie, ocupanții au suferit pierderi uriașe, și anume peste 6.500 de persoane, a comunicat  Oleksandr Stupun, purtătorul de cuvânt al sectorului Taurida, în timpul unui telejurnal. „Dacă vorbim despre numărul de pierderi, lângă Avdiivka rușii au suferit  cea mai mare înfrângere. Dacă socotim de la 10 octombrie, pierderile totale ale inamicului în regiunea Donețk, în zona de responsabilitate a unității militare separate Taurida, se cifrează la aproape 6.500 de persoane”, a declarat el.

Colonelul Stupun a anunțat, de asemenea, numărul de vehicule distruse de forțele armate ucrainene în sectorul Avdiivka: 100 de tancuri și aproape 250 de unități de alte vehicule blindate inamice. Numai în ultimul timp, pe 28-29 octombrie, cinci tancuri rusești, inclusiv un T-90, au fost distruse lângă Avdiivka.

Stupun a mai adăugat că ocupanții dețin până la 40.000 de soldați în apropiere de Avdiivka.

Reamintim că, în timpul ofensivei armatei ruse în zona Avdiivka, forțele armate ucrainene vor trebui să reziste doar câteva săptămâni, după care situația se va schimba. Aceasta este opinia expertului militar Roman Svitan, comunică TSN.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий