Cei mai bine plătiți sportivi din ultimele 12 luni

usa-today-8553354.0

Cunoscuta publicatie americana, Forbes, a publicat lista celor mai bine platiti 2100 de sportivi din ultimele 12 luni. Dintre acestia, 66 sunt americani. Si de aceasta data, Floyd Mayweather domina cu autoritate clasamentul.

Desi s-a retras dupa meciul cu Connor McGregor, din august 2017, cel mai tare pugilist al planetei a strâns suficienti bani la acea partida încât sa fie lider detasat în clasament.

Mai exact, americanul de 41 de ani a încasat 285 de milioane de dolari, dintre care 275 de milioane au fost obtinuti doar din bursa de meci si cota, parte din drepturile de transmisie. Diferenta de 10 milioane a fost obtinuta din drepturile de imagine si activitati conexe.

În comparatie, urmatorul pugilist din acest clasament, Saul «Canelo» Alvarez, e abia pe locul 15, cu 44,5 milioane de dolari adunati în ultimele 12 luni, timp în care a boxat în doua meciuri.

La mare distanta de Mayweather, pe locul al doilea în lume se afla primul fotbalist din acest top, Lionel Messi. Vedeta Barcelonei a strâns 111 milioane de dolari în ultimele 12 luni, dintre care 84 de milioane provin doar din salarii si prime.

Pe locul al treilea este rivalul lui Messi, Cristiano Ronaldo. Starul portughez de la Real Madrid a încasat venituri de 108 milioane de dolari, dintre care 61 de milioane au provenit din salarii si prime.

Surpriza din acest top este Connor McGregor. Dublul campion mondial din artele martiale mixte a dat o adevarata lovitura a carierei atunci când a acceptat sa lupte pe reguli de box cu Floyd Mayweather, în august. În urma acelui eveniment, irlandezul a încasat 85 de milioane de dolari, plus alte 14 din drepturi de imagine si activitati conexe.

Pe locul al cincilea figureaza cel mai scump fotbalist al planetei, Neymar. Brazilianul, care a fost transferat cu 22 de milioane de euro de la Barcelona la PSG, a adunat, în ultimele 12 luni, 90 de milioane de euro, din care 73 de milioane doar din salarii si prime, iar 17 milioane au fost drepturi de imagine si activitati conexe.

Urmatorul fotbalist de pe aceasta lista este abia pe locul 35 în lume. E vorba de galezul de la Real Madrid, Gareth Bale, cu 34,6 milioane de dolari.
Interesant este ca, din cei 100 de sportivi din acest top, 40 sunt baschetbalisti, iar primul e LeBron James, care e pe locul 6, cu o suma de 85,5 milioane de dolari adunate în ultimele 12 luni. Din acesti bani, doar 33,5 milioane reprezinta salariul, iar restul de 52 de milioane sunt drepturile de imagine si activitatile conexe.

Pe locul 7 se afla si primul tenisman din acest clasament. Este vorba despre Roger Federer. Elvetianul si-a marit veniturile cu 77,2 milioane de dolari în ultimele 12 luni, dintre care doar 12,2 reprezinta bursele de la turneele de tenis. Urmatorul jucator de tenis din acesta ierarhie e abia pe locul 20. Rafael Nadal a obtinut 41,4 milioane de dolari.

Dupa baschetbalistul Stephen Curry, de la Golden State Warriors, care se afla pe 8, Top 10 este completat cu doi jucatori de fotbal american: Matt Ryan, cu 67,3 milioane de dolari si Matthew Stafford, cu 59,5 milioane.
În cel mai costisitor sport al planetei, Formula 1, Lewis Hamilton figureaza pe locul 12, cu 51 de milioane de dolari, dintre care 42 de milioane reprezinta salariile.

În ultimele 12 luni, cei 100 de sportivi au strâns sume cumulate de 3,8 miliarde de dolari, cu 23 la suta provenind din drepturi de imagine si activitati conexe.

Добавить комментарий