Cei puternici nu fac asta: expertul Cernyk sugerează cât de serios este preocupat Putin de loviturile asupra rafinăriilor

12 5 F 1

Ucraina a găsit un adevărat punct sensibil pentru Rusia. Atacurile asupra rafinăriilor de petrol inamice îl preocupă foarte mult pe Vladimir Putin. Într-un reportaj pentru Canalul 24, expertul militar și colonel în rezervă al Forțelor Armate ale Ucrainei, Petro Cernyk, a remarcat că Rusia este cu adevărat slăbită în acest moment. Colonelul în rezervă al Forțelor Armate a remarcat că, în sfârșit, ne-am subiectivat, iar Ucraina își apără interesele naționale așa cum crede de cuviință. Cel mai important lucru este că am găsit adevăratul punct de durere al Rusiei. Potrivit lui, există informații potrivit cărora Vladimir Putin i-ar fi făcut o cerere liderului american Joe Biden pentru a discuta despre lovituri asupra industriei rusești de rafinare a petrolului. „Trebuie să subliniez că cei puternici nu fac niciodată astfel de cereri”, a declarat Cernyk.

Expertul militar a precizat că solicitarea pentru acest tip de negocieri este făcută de cei slabi. Iar Rusia este într-adevăr slabă în acest moment. Este incredibil de bine pentru noi.

Cernyk consideră că rușii nu dispun în prezent de forțele și mijloacele necesare pentru a organiza o operațiune de pătrundere în toată regula spre Harkiv. Dar ei pot acționa pe principiul „intră și iese”. Mai exact, ar putea pătrunde pe o distanță de câțiva kilometri, să ne blocheze forțele și echipamentele acolo, să lupte câteva zile și apoi să se retragă. În acest caz, va trebui să retragem artileria și muniția de pe linia principală de luptă.

Putin scoate bastonul nuclear de fiecare dată când îi este frică. Potrivit lui Cernyk, Kremlinul înțelege că ar putea apărea probleme reale pe front. În primul rând, inamicul se teme de F-16, deoarece aceste avioane pot schimba câmpul de luptă. În al doilea rând, un pachet mare de arme este în drum spre Ucraina. Și, cel mai important, Europa arată că nu se mai teme de dictatorul de la Kremlin.

Cernyk a evaluat, de asemenea, marja de siguranță a armatei ruse. În general, invadatorii ruși pot lupta încă aproximativ 2 ani, nu mai mult, în stilul războiului actual.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий